Bøger af Smilla Lynggaard – hvilken bog skal jeg vælge?

Et af de spørgsmål jeg ofte møder, er spørgsmålet om hvilken bog du skal starte med, i mødet med det viljestærke univers. Derfor har jeg lavet en lille guide til dig, hvor du kan læse om mine 3 bøger.

Slut fred med dit viljestærke barn og dig selv! 

Hvad vil det overhovedet sige at have et viljestærkt barn? En must-read grundbog i forståelsen for livet med et viljestærkt barn i familien.

Slut fred med dit viljestærke barn og dig selv! tager dig på en forløsende rejse ind i det viljestærke barns univers. Hvorfor reagerer dit barn, som det gør? Hvorfor er der aldrig nogen af de mange råd om opdragelse, som fungerer for jeres familie? Og hvad vil det i det hele taget sige at være viljestærk?

Bogen giver dig en grundig forståelse i dit viljestærke barns reaktioner, og du får svarene på hvorfor du skal tænke helt anderledes, når det handler om dit viljestærke barn. Der findes nemlig en helt tredje vej for familier med viljestærke børn, som er både rummelig og kærlig overfor såvel forældre som overfor jeres barn. Bogen giver jer oplagt mulighed for at tænke nye kreative løsninger som virker perfekt for lige netop din familie. 

Du bliver sat fri af skyld og skam, noget alle forældre til viljestærke kender alt for godt, men det slutter her. Du finder accept af at dit barn er præcis som det skal være, og du lærer at værdsætte den viljestyrke, som før forårsagede konflikterne og uroen – hjemme som ude – men som du nu vil kunne se er fine karaktertræk og styrker, du ikke behøver at bekæmpe længere. 

Du bliver sat fri for skyld og dårlig samvittighed. For hvis dit barn er, som det skal være, betyder det også, at du ikke har gjort noget forkert. 

Som forældre til et viljestærkt barn er det nemt at miste troen på sig selv og at føle sig som en dårlig forælder. Det gør bogen op med. For du skal være den forælder, som både du og dit barn har det bedst med, og som får dit viljestærke barns selvværd til at blomstre, og jeres konfliktniveau til at sænke sig.  

Du kan finde bogen her!

Små ændringer. Stor forandring. -Familieliv med dit viljestærke barn.

Bogen tager udgangspunkt i hele familien – hvad enten I er viljestærke eller ej. Og den giver jer en grundforståelse for, at de eneste, der kan vide, hvad der er rigtigt for jer, er jer selv. Familielivet skal være et frirum og et sted, hvor I har lov til at eksperimentere med, hvad der fungerer for jer, er din familie ikke det, så er det denne bog du skal starte med. 

Rundt omkring på sociale medier, i artikler, i tv-programmer og blandt venner, bekendte og familie er der holdninger til, hvordan du skal være som forælder. Derfor har det aldrig været så vigtigt som nu, at du tager familien hjem og skaber en familie og nogle rammer, som passer til jer. 

Når man tager en anden vej end den, de fleste andre tager, følger tvivlen ofte med. Men med bogen i hånden bliver du skarp på, hvilke værdier som er vigtige for dig og din familie – og ikke alle mulige andres familier. På den måde får du skabt din egen unikke GPS, som du kan navigere efter. Og du bliver klædt på til at kunne håndtere konflikter, vrede børn, uenige voksne og ikke mindst til at kunne lytte til din egen stemme. 

Familielivet bliver så meget lettere, når regler og rammer er skabt med udgangspunkt i jer selv og jeres værdier i stedet for at I skal forsøge at passe ind i nogle rammer, som aldrig vil føles rigtige. 

Med få ændringer kan du skabe store forandringer. Det behøver nemlig ikke at være besværligt at være en moderne børnefamilie i dag. 

Du kan finde bogen her!

Dit viljestærke barn. Mere ro, færre konflikter.

En praktisk guide til hvad du helt konkret kan gøre, når du står i situationer, som er specielt udfordrende med et viljestærkt barn. 

Gennem 44 temaer bliver du guidet til konkrete løsninger og får forslag til, hvad du kan sige, og hvad du kan gøre, når du står midt i konflikten med dit barn. Du får også en forståelse for, hvorfor dit barn reagerer, som det gør, og hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at være bekymret over dit barns til tider voldsomme reaktioner. 

Temaerne i bogen handler blandt andet om putninger der trækker ud i det uendelige, om humørsvingninger der skifter med lynets hast, om konflikter med de ikke-viljestærke søskende, om familiefester der ender med gråd og frustration og om alle de gange, du står med et barn, der er ved at eksplodere af vrede. 

Alle temaerne er et udpluk af de typiske udfordringer, jeg de sidste 12 år har hørt fra familier med viljestærke børn. 

Det er alt andet end kedeligt at have et viljestærkt barn, men de mange konflikter kan ende med at overskygge alt det dejlige ved barnet. At være viljestærk skal vendes til at blive en styrke for dit barn i stedet for noget, der skal bekriges. 

Brug bogen som et opslagsværk, du kan søge hjælp i, når du står med et helt specifikt behov. 

Du kan finde bogen her!

Previous
Previous

Nutidens forældre - klynker de for meget?

Next
Next

Om viljestærk, ADHD signalstærk, autisme.