5 oversete geniale gaver ved at være et viljestærkt barn!

klub+viljest%C3%A6rk.jpg

5 oversete geniale gaver ved at være et viljestærkt barn!

Hvis du er mor eller far til et viljestærkt barn, så snakker vi meget om alt det der er svært og hårdt. Det er også der der er brugt for mest hjælp og støtte og guidence, så det giver jo god mening. Men det kan også være svært som mor eller far at få øje på gaverne ved at have et viljestærkt barn, og fordi vi snakker om gaverne holder det ikke op med at være hårdt. Men i dag skal vi huske alle de fine gaver der er at hente ved at have et viljestærkt barn derhjemme, dem sætter vi fokus på her.

  1. Dit barn mærker sig selv og sine grænser tydeligt

En af de største gaver ved at have et viljestærkt barn, er at opleve et lille menneske der så tydeligt mærker hvad der føles okay og hvad der ikke føles okay. De er enormt nemme at læse, enormt tydelige og de er gode til at give udtryk for deres behov. Så når dit viljestærke barn giver udtryk for at det er mæt, så er det mæt.  Er han eller hun trætte, så er han eller hun trætte. Er de viljestærke børn sultne, ja så er de sultne. Fryser de ikke, ja så fryser de ikke. Har de ikke overskud til en legeaftale siger de selv nej. Føler de viljestærke børn sig utrygge ved at blive passet af andre, er det nærmest umuligt at det kommer til at ske.

Gaven:  Viljestærke lader ikke deres grænser overskride

2. De lever i nuet og kun nuet eksisterer

Det vi som forældre skal være opmærksomme på er at de lever i nuet. Så derfor når vi taler om behov, så er det nu. Vente til i morgen, når det er i dag at de vil have is, er nærmest en umulighed. De viljestærke børn kan allerede det som rigtig mange vokse har brug for at træne, nemlig at være tilstede lige nu og her. Voksne betaler formuer for at lære lige netop denne evne.

Gaven: Viljestærke er nærværende og tilstede i nuet

3. Dit barn er vant til at gå egne veje også selvom andre måske tænker, at de er åndsvage

Viljestærke børn søger ikke efter nemme løsninger, for nemme løsninger er som det lyder nemlig for nemme. De søger udfordringer, læring, eksperimenter. De undrer sig og stiller spørgsmål ved “plejer”, og “sådan er det bare” er ikke et svar. De tænker ud af boksen, og tør hvor andre tier eller tøver. Det er ikke fordi de er selviscenesættende, det er mere et indre drive de her viljestærke børn har.

Gaven: Viljestærke tør gå imod strømme og tør gå egne veje. De går langt for det der er vigtigt for dem.

4. Dit barn har en stærk bullshit-detektor

Viljestærke børn kan du ikke løbe om hjørner med. Du kan ikke sætte et smil på og sige at du ikke er vred, hvis du inderst inde er vred. Den går ikke. Du kan ikke sige at alt er ok, hvis det ikke er. Det opdager de lige med det samme.

Gaven: Dit barn er smadder kompetent til at læse sine opgivelser og sine medmennesker, og gennemskuer uærlige mennesker på et sekund

5. Dit barn har en retfærdighedssans, som er knivskarp

Viljestærke børn reagerer på uretfærdigheder og spotter dem. Det kunne fx. være læreren i klassen, som skælder det forkerte barn ud, den hjemløse på gade, som ikke har mad og tag over hovedet, hvis nogen ikke holder det de lovede.

Gaven; Dit barn gør opmærksom på uretfærdigheder, ser dem, siger dem højt. De har empati og mærker uretfærdigheden i at den hjemløse ikke har noget mad, og vil kunne bruge en mønt fra sine sparepenge på at give en skilling. Kombinationen af viljestyrke og retfærdighedssans kan være god ift at tage fat og få skabt forandring i verden.

Viljestærke børn er fulde af gaver, det her er bare nogen af dem der altid går igen. Men jeg oplever også at de er både empatiske, kreative, sjove, fantasifulde, igangsættere og unikke.

Nu kommer turen til dit smukke viljestærke barn, hvilke 3 gaver er du allermest taknemmelig for?


P.S. Hvis du har et viljestærkt barn og du kæmper eller ønsker at finde hjælp og mere viden, så er du havnet det rette sted... Du kan gøre som 6000 andre og få hjælp til at slutte fred ved hjælp af min bog: Slut fred med dit viljestærke barn og dig selv! .

Er du klar til mere ro og færre konflikter?

.

Previous
Previous

Historien om viljestærke børn og putning!

Next
Next

Hvad er en vellykket familie egentlig?