Dit viljestærke barn og den hårde juletid (her får du hjælp)

viljestærke og jul

“Det kimer nu til julefest …”

December står for døren, og for mange rimer december på hygge, glade børn, klippe-klistre, bage julekager, tage på julemarkeder og tage ud og se alle de flotte julelys i gaderne. Men sådan ser julen ikke ud for alle, og for de fleste forældre til viljestærke børn er julen ikke ligefrem en hyggeligt fest. Men der er heldigvis hjælp at hente.

Jul hos familien viljestærk

Familielivet med et viljestærkt barn kan være en udfordring i løbet af året. Mange forældre til viljestærke får lige med hiv og sving det hele til at gå sådan bare nogenlunde. Andre opdager slet ikke, hvor meget de kæmper, og hvor udfordrede i er i hjemmet. Måske føler du ensomheden når du ikke helt kan finde andre, der kæmper sådan i familien, for når du fortæller hvordan det er hjemme ved dig er der ingen, der forstår.

Men så kommer julen og december. Så udover kampen med at få hverdagen generelt til at hænge sammen, så er der i december en masse forventninger og masser af ting der skal nåes. Gaverne skal købes, masser af forberedelser, julefrokoster, julens fester og familie-tam-tam. Og du har sikkert et rigtig stort ønske om at december skal blive hyggelig for dig og dine børn.

Men børnene er ikke helt med på den idéen om den der harmoniske fredelige jul.

Tivolituren går op i hat og briller. Når i prøver at bage kager bliver det mest af alt en kamp, mere end en fornøjelse. Klippe-klister bliver mere kasten med papir og sure børn, fordi saksen ikke vil, som de vil, eller julehjertet ikke blev som de havde forestillet sig. Pakkekalenderen er børnene måske også utilfredse med, måske er du kommet til at arrangere en “nisse” der skal være opfindsom hver dag i december, børn der bliver skuffede over ikke at få en rumraket i julegave og diskussionen om 4 æbleskiver til dessert kan være uendelig. Konflikterne står i kø og overskuddet siver ud i toilettet.

Du skal ikke miste modet!

Nu skriver jeg ikke alt det her for at du skal miste modet, jeg skriver det så du ved, at du ikke er alene. Du er ikke den eneste, der sidder om aftenen med tårer i øjnene kigger på andres billeder på de sociale medier af den hyggeligste december. Jeg ved du gør så meget for dine børn, men jeg ved også, at dine børn ikke altid giver dig en medalje for det. Tværtimod, så får du sikkert så mange grimme gloser og måske slag, så du bare tænker at dine børn er bedre tjent uden dig. Hvornår kommer “den rigtige voksne” og tager over og får styr på det hele?

Men det ændrer sig!

Når alt det så er sagt, så er der en vigtig ting, at vi som forældre kan være opmærksom på i december måned. Når vi er forældre til viljestærke er øvelsen at VI finder hyggen, nydelsen og roen hos os og i os, og gør det der lader os forældre op, på den måde er det nemmere at have en god stemning, for når du hygger smitter det af på børnene, hvorimod det kan være svært som voksen at rumme børn der er utilfredse, hvis man laver ting og sager mest for børnenes skyld.

Så prøv i denne december at lave det jule-halløj, som du synes er hyggeligt, tag de steder hen, hvor du tænker, der er et hyggeligt julemarked. Gør tingene fordi du har lyst, og ikke for at gøre dine børn tilfredse. Og sørg for at have pauser for dig selv. Her er et par juletips:

  • Kør 10 minutter tidligere fra arbejde, kør ind på tanken på vejen eller hop forbi en café og tag en kop gløgg eller varm kakao med som du kan nyde i ro inden du går indenfor derhjemme.

  • Dans! Sæt din yndlings julesang på og dans dig juleglad derhjemme

  • Lav 5 minutters jule-yoga og få strukket kroppen ud

  • Køb en julegave (ekstra) til dig selv. Fra dig til dig. Måske fortjener du faktisk også en adventsgave eller en ansigtsmassage?

Det handler om at få tanket din tank op. Holde din tank. om ikke mindst halt fuld, men gerne endnu mere. På den måde er du meget mere gearet til at gå en december i møde med sukker overload, alt for skæve sengetider, masser af kørsel og samvær med en masse mennesker, fester og hvad der ellers kræver ekstra af både dig og resten af din familie.

Pas godt på dig, og nyd december måned med lidt ekstra luksus.


Din egen vrede- online kursus til dig der oplever at vreden kommer bragende og overtager dig og du siger ting, du ønsker du ikke havde sagt.

Selvom vi har styr på julen, kan det være så givende at arbejde med vores egen vrede, både os der aldrig tillader os selv at blive vrede, og os der nogen gange eksploderer, fordi vi har lært at vi ikke må blive vrede. Og alle dem midt i mellem.

På dette online kursus får du arbejdet med din egen vrede, lært din vrede at kende, og finder ud af hvordan din vrede, uanset hvordan den ser ud, er der for at hjælpe dig, og gøre dit liv større, fyldt med mere kærlighed og kærlige grænser

Previous
Previous

Stressede weekender uden ro? Her er den simple løsning

Next
Next

Pyt-knappen! Og hvad alt for få ved om den!