Mit barn hører ikke efter!

HVOR MANGE GANGE SKAL JEG SIGE DET?

Jeg bliver ofte spurgt af forældre, hvad de skal stille op med deres børn, når de ikke hører efter?

Det, der tit udspiller sig er, at du som start, som forældre pænt beder dit barn om eksempelvis at slukke for computeren. Ingen reaktion.  Du siger det igen, nu måske med irritation i stemmen. Intet sker.  Nu er du ved at blive mindre vred, så du hæver stemmen og siger: ”Helt ærligt, jeg vil gerne have at du slukker NU.” Der sker stadig ingenting..  Og nu raser du, og drøner hen til dit barn og river computeren ud af hænderne på han og slukker for den. Hvorefter barnet kigger på dig og siger spørgende: ”Hvad sker der?”

Det er måske at gøre det lige lovligt sort-hvidt, men kan du se meningen?

Vores børn hører ofte ikke, og det kan der være flere årsager til. I nogle tilfælde er de fordybet i det, de laver, så de reelt ikke hører, hvad vi siger. Og vi som forældre kan også have en tendens til at overloade vores børn med irrelevante spørgsmål og informationer, så de til tider tænker, at det nok ikke er til dem, vi snakker..

Nå, men what to do? Få kontakt!

Det vil sige, inden du siger noget, eller kommer med en information, så få skabt kontakt. Det kan du for eksempel gøre sådan her:”Jeg har noget, jeg gerne vil sige til dig, så kan du høre, hvad jeg siger?” Utroligt nok svarer børn tit: ”Nej”. 

Ok, så der er ikke kontakt, jeg spørger igen. Og som regel vil jeg anden eller måske tredje gang få svaret ja. Så nu er kontakten skabt, og vi kan give vores vigtige information videre. Bonussen er, at vi ikke behøver at blive sure og irriterede over at høre os selv gentagne gange, uden at blive hørt. Så skab kontakt, så der er hul igennem!

Previous
Previous

Dårligt selvværd.

Next
Next

Dårlig samvittighed - Sådan bliver den din styrke!