Kender dit barn dig?

Kender dit barn dig, lige så godt, som du kender dit barn?

Som forældre kan vi have meget travlt med at lære vores børn at kende. Spørge til deres dag. Fortælle og forklare, støtte og hjælpe, finde ud af om de trives i skolen, etc.

Når vi har spurgt og lyttet, men oplever at barnet ikke orker mere fokus på dem, så tag fokus væk fra dem, og begyndt at fortælle om dig og dit liv..Vi kan måske have tendens til at glemme at lade vores børn lære os at kende..

Mange af vores børn ved godt, hvad vi står for som forældre og hvad der er vigtigt for mig, som forældre..

Men hvad når du er veninde, datter, søster, moster, på arbejde, kender dit barn dig også der, eller er det et lukket land for dit barn.

Jeg talte på et tidspunkt med en far, som hver dag i mange år havde taget bussen til og fra arbejde. Hans søn havde ligesom fanget det med bussen, for faderen sagde altid, når han skulle ud af døren og på arbejde, at han skulle med bussen.. Sønnen havde derfor i mange år forestillet sig, at faderen arbejdede i en bus, fordi det var det, de talte om inden han tog afsted om morgenen..

Da det gik op for faren, satte han sig ned med sønnen og fortalte om sit arbejde, hvad han lavede, hvilke kollegaer han havde. Han fik også fortalt sønnen at han tit tænkte på han og glædede sig til at se han efter arbejde…..

Fortæl dit barn om din barndom, om hvad der er spændende ved dit arbejde, hvad der er dine passioner, lad dit barn trøste dig, når du bliver ked, lad dit barn mærke at du også har brug for det.

Previous
Previous

Hvad med dit barns dårlige dage!

Next
Next

Gode råd som ikke føles ok!