Viljestærke børn- Hvorfor de er unikke!

Depositphotos_24932235_l-2015.jpg

Hvorfor et viljestærkt barn er unik?

Jeg ved det.

De kan drive selv den allermest rolige, mindfulde og tålmodige forælder til vanvid, nemlig de viljestærke børn.

De er insisterende. De finder på, de husker, de er kvikke, hurtige, tænker hurtigt. De har altid et godt argument for, hvorfor de nu ikke liiiige skal i bad i dag, og hvorfor at det er meget bedre i morgen .Og ja, for så ikke at tale om, hvor udfordrende det kan være ift til mad. Hvis maden ikke er den helt store tivoli-tur, ja, så gider de viljestærke børn ikke bruge deres tyggetøj på at spise. Og ved sengetid kan det føles som et stort cirkus, hvor JEG SKAL LIIIIGE kan stå på i evigheder. Så ja, I know..

Lige nu sidder du sikkert og tænker, hvad det fede er ved det!

Jo, det er simpelhen fordi, at de ved hvem, de er og de ved, hvad der er godt for dem, og de holder fast i det.

De lader sig ikke reformere. De stiller sig ikke ind på rækken og marcherer med de andre. De går egne veje. Nogen gange nogle besværlige bumpede veje, både for dem selv og deres omgivelser. Men de går i den retning, det føles og mærkes ok for dem.

De udfordrer alle regler og rammer, og et svar med et ”vi plejer” til de viljestærke barn, går simpelhen ikke. For den køber de bare ikke. Derfor bliver vi nødtsaget til at tænke en ekstra gang, når vi har med de viljestærke børn at gøre. For de udfordrer os på, om man ikke bare kan starte med desserten, og om computerspil ikke kan være lige så godt, som at gå håndbold. Og hvorfor de ikke må ligge i dobbeltsengen i stedet for at ligge i den dårlige seng, og hvorfor de ikke bare kan blive oppe om aftenen, når de nu ikke er trætte..

Ja, nu bliver du måske helt træt…

Men ved du hvad?

Vi får simpelhen den fineste mulighed for at tænke lidt over tingene, og måske sammen med vores børn at starte med desserten,.

Vi får mulighed måske give lidt slip på de stramme regler ift computerspil…

Lad os kæmpe for at de får lov til at være dem selv.

De er så fantastiske, og jeg er helt overbevist om, at det er fremtidens statsministre, ledere, iværksættere og chefer vi har med at gøre..

Og ja, de er en mundfuld og en udfordring og til tider meget besværlige at have med at gøre.

Men de er stadig fantastiske. De er helt deres egen. De er unikke


P.S. Vil du finde ud af om du har et viljestærkt barn, så kan du tage testen her

Previous
Previous

Rum en fremmed mor, som du selv ønsker at blive rummet

Next
Next

Kan det at skabe forandring i familien være let?