Viljestærke barn og putning!

Viljestærke børn og putning!

Viljestærke børn og putning!

Nu skal du høre om en helt almindelig putteseance i et hjem med et viljestærkt barn..

Er du klar?

Jeg kalder det for cirkus ved puttetid og det er ikke for svage sjæle…

Klokken nærmer sig puttetid og du siger nu højt til dit barn, at det er ved at være tid til at gøre sig klar til at komme i seng. Du siger det god tid, fordi du som en sød og velovervejet forælder ved, at det er bedst at dit barn lige har lidt tid til at vænne sig til tanken om at skulle i seng..

Og det er så her jeg kalder cirkusset går igang!

For selv om dit barn måske har kedet sig det meste af dagen og ikke rigtig har gidet noget, ja, så er der nu ikke grænser for hvor meget kreativitet og opfindsomhed der udspiller sig. 

Kender du det?

Så du er tålmodig. Du giver plads til lige at dimse færdig med den lille ting, men så skal I også videre ud på badeværelset og have tøj af og børstet tænder…

Nu er I endelig på badeværelset, men så annoncerer barnet, at det er tørstig og vil kun drikke vand af en kop i køkkenet.. Så nu videre til køkkenet.. Der drikkes..

Men så går turen også tilbage til badeværelset. Men på vejen støder barnet lige på en lego ting og så skal den sidste klods lige sættes på.. og hov ups, så faldt en anden klods af..

Og nu er du ved at være træt og miste tålmodigheden, så du siger at det kan vente til imorgen.. Men nope. Det skal være nu.. Og så tænker du sikkert at det er nemmere lige at bruge tid på at sætte den klods på end det er at tage en halv times lang vredes-udbrud.. Så klodsen bliver sat på og nu går det videre til badeværelset…

Nu har dit barn tøjet af og efter nøje præcision er der kommet vand og tandpasta på tandbørsten, og nu børstes der tænder… Der er håb forude tænker du sikkert nu…

Men ak.. lige som I er færdige kommer det:

JEG ER SULTEN!

Og nu er det som om at der bare ikke er mere tilbage på energi og overskudskontoen, så nu bliver du lidt skarp og siger: “Ej, det er simpelhen et dumt tidspunkt og nu skal du altså I seng…”  Men du ved samtidig også at dit barn ikke kan sove, hvis det er sulten, så nu går I sammen lange tunge skridt til køkkenet og efter en længere diskussion spiser dit barn en portion havre-gryn.. Og det mens dit barn fortæller dig, at han/hun altså ikke kan li, når du taler med sur og hård stemme. Og dertil svarer du, at du er træt og klokken er mange…

Og ja, jeg kunne blive ved.. på et tidspunkt ender dit barn inde i sengen og du lander lidt efter totalt udmattet i sofaen.

Men du klarede det endnu en aften. Og hvis det skal sammenlignes med noget må det være en maraton du præsterer der.  Og du gør det igen imorgen..

Og dette er den korte version. Den kunne godt forsætte med alle diskusionerne og ting der skal fortælles, når først dit barn er landet i sengen, men dem springer jeg over i denne omgang.

Det er fortællingen om putningen, som jeg hører om gang på gang, så hvis du tænkte at det kun var hjemme hos dig, det var sådan så ved du nu at det er det ikke..

P.S. Derfor er det heller ikke underligt at et efterspurgt emne i Klub Viljestærk- Helle for dig! Er Viljestærke og putning! Så selvfølgelig er et af temaerne i klubben netop Putning.. du er velkommen til at tjekke klubben ud her..

P.P.S. Eller hvis du er i tvivl om du har et viljestærkt barn, så kan du tage min test her…

2 replies
  1. Janne
    Janne says:

    Læser den underholdende tekst med et smil på læben. Hold op hvor er det godt beskrevet, skulle næsten tror du havde været hjemme hos os. Og bedst som jer føler mig mega snu, og tager det hele i omvendt rækkefølge startende med mad og drikke og alt afsluttet, så dukker der bare lige en ny lille virkelig vigtig ting op.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar