Viljestærke børn- Hvorfor jeg elsker dem!

Har jeg fortalt hvorfor jeg elsker de viljestærke børn?

Jeg ved det. De kan drive selv den allermest rolige, mindfulde og tålmodige forælder til vanvid, nemlig de viljestærke børn.

De er insisterende. De finder på, de husker, de er kvikke, hurtige, tænker hurtigt. De har altid et godt argument for, hvorfor de nu ikke lige skal ibad i dag, og hvorfor at det er meget bedre i morgen.

Og ja, for så ikke at tale om, hvor udfordrende det kan være ift til mad. Hvis maden ikke er den helt store tivoli-tur, ja, så gider de viljestærke børn ikke bruge deres tyggetøj på at spise. Og ved sengetid kan det føles som et stort cirkus, hvor JEG SKAL LIIIIGE kan stå på i evigheder.

Så ja, I know..

Lige nu sidder du sikkert og tænker, hvorfor det så er, at jeg elsker dem?

Jo, det er simpelhen fordi, at de ved hvem, de er og de ved, hvad der er godt for dem, og de holder fast i det. De lader sig ikke reformere, de stiller sig ikke ind på rækken og marcherer med de andre. De går egne veje. Nogen gange nogle besværlige bumpede veje, både for dem selv og deres omgivelser. Men de går i den retning, det føles og mærkes ok for dem.

De udfordrer alle regler og rammer, og et svar med et ”vi plejer” til de viljestærke barn, går simpelhen ikke. For den køber de bare ikke.

Derfor bliver vi nødtsaget til at tænke en ekstra gang, når vi har med de viljestærke børn at gøre. For de udfordrer os på, om man ikke bare kan starte med desserten, og om computerspil ikke kan være lige så godt, som at gå håndbold. Og hvorfor de ikke må ligge i dobbeltsengen i stedet for at ligge i den dårlige seng, og hvorfor de ikke bare kan blive oppe om aftenen, når de nu ikke er trætte..

Ja, nu bliver du måske helt træt…

Men ved du hvad? Vi får simpelhen den fineste mulighed for at tænke lidt over tingene, og måske sammen med vores børn at starte med desserten, og måske give lidt slip på de stramme regler ift computerspil…

Så derfor elsker jeg de viljestærke børn og brænder for, at de får lov til at være dem selv. De er så fantastiske, og jeg er helt overbevist om, at det er fremtidens statsministre, ledere, iværksættere og chefer vi har med at gøre..

Og ja, de er en mundfuld og en udfordring og til tider meget besværlige at have med at gøre.

Men de er stadig fantastiske ♥

Kærlig hilsen Smilla

 

P.S Hvis du vil finde ud af, om du mon har et viljestærkt barn, så kan du tage min test her

3 replies
 1. Henriette
  Henriette says:

  Det sørgelige ved at have et viljestærkt barn er at mange lærere i skolen ikke formår at rumme dem. Det er en gevaldig udfordring som forælder at tage imod og føler at man skal forsvare sit barn konstant – “Din søn vil ikke høre efter. Du er nødt til at fortælle ham at det skal han” “Det er jo ikke fordi han er uintelligent, han skal bare lære, at det er os der bestemmer”. “Det vil være en god ide at få skolepsykologen til at teste ham”. Så nu skal vi selv lære vores barn at læse… Vi elsker ham præcis som han er, men for pokker hvor bliver han gjort forkert af mange fagfolk, som egentlig burde vide bedre.

  Svar
 2. Mille
  Mille says:

  Hvordan kan man få institutionerne at rumme dem? Vores søn er viljestærk. Og vi er nu indkaldt til møde med specialpædagog og psykolog for at finde ud af, hvordan børnehaven “bedst kan få ham til at høre efter”
  Vi leger os ofte forbi de svære ting herhjemme. Men det er der ikke rum til i børnehaven. Der skal man tage sko på, når de voksne siger det.
  Det er svært at være 4 år…

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar