skæld ud

Info om at skæld ud er skidt er ikke en hjælp…

Rigtig mange familier bliver bombaredet med info om skæld ud! De kæmper med at være en vellykket familie og med at være de forældre de gerne vil være og samtidig bliver der hele tiden råbt om alle de problemer, der er i familien, som fx:

  • det gør skade, hvis du råbe
  • du skal være rummelig
  • du er den voksne
  • du skal lade vær med at have så travlt
  • du skal sætte grænser
  • du skal være konsekvent
  • skæld ud er som at slå med munden

Skæld ud er som at slå med tungen!!

Ja, og jeg kunne blive ved!

Men hvad hjælper det?

Hvad hjælper det, når jeg er helt sikker på, at de udfordringer du har som forældre, dem ved du allerede. Du ved bare ikke, hvad du skal stille op..

Det er så vigtigt, at vi stopper med at have et ensporet fokus på alle problemerne og at vi istedet guider og løfter hinanden ud af problemerne.

Og vejen frem er tillid og troen på, at vi godt kan og løfte hinanden til at vi får troen på os selv, så vi kan få skabt løsningen…

Nu vil jeg bruge en historier fra Hiper til at skære ud i pap, hvorfor det her ikke virker..

Vores Internet, der lacker/falder ud er en evig udfordring hjemme hos os!

Nu vil vi have det fixet..

Vi skal have lagt en ledning ind for at kunne få bredbånd og jeg ringer så til Hiper, som mine sønner har fundet ud af skulle være det bedste pt.

Nu sidder du sikkert og tænker, hvad hulen skal du vide det for og hvad har det med familier at gøre..

Hæng i, det kommer til at give mening..

Jeg tager min mobilos frem og ringer. Først 14 minutter med vente musik, men så bliver der svaret.. Tryk Et hvis, tryk To hvis….

Så er der en i røret.

Jeg fortæller kort at vi mangler stik og ledning!

Han gør mig opmærksom på alle de problemer, der er.

“I mangler et stik”

“I har ikke nogen ledning”

“Har i kigget ordentlig efter om, der ikke skulle være et stik..”

Kender du den slags samtaler?

Jeg oplever dem alt for tit. Og jeg bliver så træt.

Jeg ringede, fordi jeg vidste, at jeg ikke har nogen ledning og ingen stik. Og JA, jeg havde tjekket.

Frem og tilbage – frem og tilbage, gik samtalen.. præcis 29 minutter.

Til sidst spurgte jeg, som jeg havde gjort mange gange: “Men kan i fixe det, så vi får en ledning og et stik?…”

Og nej det kunne de ikke.. De kunne sælge os internet, men hvis vi skulle have lavet det andet, skulle vi have fat i Yousee…

Kender du det?

Jeg havde et problem, jeg ringede for at få det løst, og det eneste han gjorde var at tale om alle problemerne.

Men hvad hjælper det?

Jeg fik ikke løst mit problem, jeg spildte min tid, jeg blev talt ned til, jeg blev misforstået.

Og sådan foregår meget af hjælpen indefor børnefamilier, en massen råben og snakken frem og tilbage om problemerne, men meget lidt fokus på, hvad vi så stiller op…

Men hvad der hjælper er at blive mødt med tillid og blive lyttet til, og så en der siger tydeligt:

Jeg kan ikke hjælpe dig” eller “jeg kan hjælpe dig

Og for ikke at lade dig hænge uden et svar på, hvad du kan stille op med skæld ud…

I stedet for at have fokus på at skælde mindre ud, så prøv at overveje hvad du kan gøre i din hverdag, der gør dig mere glad, og som lader dig op. Og find ud af om du har mennesker og aktiviteter i dit liv, som dræner dig… Skru op for det der gør dig glad, og ned for det der dræner dig… Det vil gøre en stor forskel ift at skælde ud. Det er selvfølgelig lidt en forsimplet beskrivelse, og hvis du ønsker at dykke dybere i emnet, har jeg skrevet to bøger, som kan hjælpe dig med at skælde mindre ud..

Så den korte version er: Det er svært at skælde ud, når vi er glade og tilfredse med vores liv…


Du kan gennem bogen En vellykket familie – er sjældent særlig køn! arbejde med at skabe den familie, der passer til dig og skabe en hverdag, så du er er glad og næret i familien, og derfor kommer du til at skælde mindre ud….Gennem bogen slutter du fred med dårlig samvittighed og finder din vej og din måde at være forælder på. Du kommer til at stå stærkt i dig og bliver skarp på dine værdier og mavefornemmelse, så du kan slippe usikkerhed og tvivl på om du gør det godt nok… Din investering er 179 kr + porto.. Ja tak, jeg vil gerne have bogen lander i min postkasse

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar