Skæld ud! Nu kører debatten igen.

Skæld ud!

Nu antager jeg så, at du ved, at det ikke er ok at skælde ud. Du har et stort ønske om fred i familien og aldrig at skulle råbe ad dine børn eller skælde dem ud.. Du ved, at det skader dem og alle medier tuder dig ørene fulde om, at du skal stoppe med at skælde ud..

Men du skælder måske alligevel ud!

Hvorfor gør du så det?

Jeg tror, at det er meget mere komplekst og meget mere nuanceret end det medierne gerne vil gøre det til. Årsager er ikke at Lilleper vil have mere slik eller Sonja vil spiller mere computer, det er måske det, der tricker det, men ikke årsagen..

Der kan ligge så mange årsager bag, at du skælder ud..

Du kan i en periode have glemt at passe godt på dig selv og derfor føler du dig frustreret. Du kan være fyldt op af larm og støj, som gør at du reagerer med vrede. Du kan være udfordret på arbejdet og ked af dine kollegaer, som gør at du kommer fra arbejde træt og i dårligt humør. Der kan være gnidninger i parforholdet. Din bedste veninde er alvorligt syg. Du er ved at træffe en stor og vigtig beslutning, som gør at du har brug for ro omkring dig.. Og ja, jeg kunne blive ved.

Og hvad har det så med skæld ud at gøre?

Jo, mange af os ved godt at skæld ud ikke er særligt smart og at det er rigtig dårligt for vores børn. Men når vi nu har den store viden om, at vi ikke må skælde ud, og der stadigvæk er mange, der skælder ud, må vi være mere interesserede i de bagved liggende årsager og sætte ind der. Det nytter ikke at sige: “stop med at skælde ud, vær lyttende, anerkendende og forstående”, når nu det er det vi allerhelst vil som forældre, men af en eller anden årsag ikke kan..

Det kommer måske til at lyde som om, at jeg er fortaler for skæld ud, eller at det er umuligt at stoppe med at skælde ud. Det er jeg ikke og det er ikke umuligt at stoppe med at skælde ud, vi skal bare have et andet fokus, end at blive ved med at oplyse om, hvad skæld ud gør.

Du kan starte allerede i dag.. det at stoppe med at skælde ud starter hos dig som forældre.

Når du skælder ud, er det ofte et tegn på at du skal til at passe bedre på dig selv, have mere fokus på dine behov, gøre ting, der gør dig glad, sørge for at du er fyldt op, sørge for at du har et arbejde der lader dig op og giver dig energi og overskud, sørg for at være sammen med venner og veninder der fylder dig og ikke dræner dig, sørg for drikke nok vand, spise sundt mad, sove nok, sørg for at passe på dig selv.

Start med dig selv.. jo mere du er fyldt op og i det hele taget bare ok og tilfreds med dit liv, jo nemmere vil det være at lægge ”skæld ud” på hylden..

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *