Særligt sensitiv og viljestærk

Særligt sensitiv og viljestærk?

Særligt sensitiv og viljestærk?

Vores billede af de viljestærke børn bliver ofte at det er nogle børn der råber og skriger. Måske har armene over kors, laver ballede og er umulige at være sammen med.

Men det virkelige billed er ofte ret anderledes. De er nemlig både særligt sensitive og viljestærk.

Rigtig mange viljestærke børn har en power i sig, de er chamerende, sjove, kreative, opfindsomme, nysgerrige. De tænker ud af boxen og går langt for det de synes er vigtigt. De kæmper længere end den mest veltrænede maraton løber vil kunne holde til..

Det er ikke nødvendigvis barnet der ligger og skriger i Netto, eller barnet som kommer op og slås i skolen.

De viljestærke børn er børn med et stærk sjæl/kerne. De har en indre bevidsthed, men samtidig har de også en sensitiv side,

Derfor kan livet med at viljestærk barn ofte også føles som et liv i ekstremerne. Der er både power og sårbarhed. Det kan være svært at finde et sted hvor begge verdener kan støtte hinanden. Et sted hvor både poweren og sårbarheden kan blive til en styrke i livet..

Poweren bliver ofte brugt som et skjold for det viljestærke barn kan beskytte sig og passe på sig selv. De mærker tydeligt hvad der er ok og hvad der ikke er ok for dem. Derfor hvis en legeaftale ikke føles ok, eller overskuddet til det ikke er der, er det ikke til debat..

Men med både power og en fantastisk tuning ind på både sig selv og andre, er de viljestærke en kæmpe ressourse for vores samfund.. De er igangsættere og iværksættere. De er gode mennesker og de har hjertet med i alt hvad de laver. De er opmærksomme på deres omgivelser og ved hvor vigtigt det er at vi er i omgivelser, der er sunde for os.

For er der nogen, der reagerer på usunde omgivelser, så er det det de viljestærke. De kan fx på en lærer der ikke kan li dem, en bedstemor der gerne lige vil rette dem til, en kammerat der ikke er til at stole på, et hjem hvor forældrene ikke ser viljen som en styrke, men som en byrde..

Så viljestyrken og sensitiviteten går ofte hånd i hånd og bliver hinandens hjælpere i livet…


Er du i tvivl om dit barn er viljestærk så tag testen her

Ved du bare at dit barn er viljestærk og har brug for hjælp, så snup bogen: Slut fred med dit viljestærke barn og dig selv! Gør som 3000 familier og Slut fred nu.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar