Denne simpel ændring skabte stor forandring

Sådan skabte denne simple ændring ro for mig i weekenden!

Sådan skabte denne simple ændring ro for mig i weekenden!

Kender du det? Du drøner derudad hele ugen, du henter, du bringer, handler ind, laver mad, og hygger med børnene., rydder op, ind og ud af døren, børn i og ud af tøjet. Og måske når du slet ikke at sidde i din ynglingstol og nyde en skøn kop kaffe eller the.

Og så når du weekend. Weekenden kommer længe ventet og du drømmer om at slappe af og hygge, ikke at have alt for mange deadlines.

Fredag går, trætte børn, trætte voksne og hvis dine børn ikke er blevet for store, så står den måske på hygge med Disney Sjov..

OG så vågner du lørdag morgen. Lørdag morgen, som også skulle være din fridag, din mulighed for at slappe af.

Men vasketøjet har hobet sig op. Der skal handles ind, så der er noget at spise. Rodet har samlet sig i løbet af ugen. Så nu har du allermest lyst til at trække dynen op over hovedet, og ligge dig til at sove igen!

Sådan har jeg også haft det. Men sådan ville jeg ikke have det. Weekenderne skulle ikke kun være børnenes weekend, jeg ville også at det var mine, sådan at jeg kunne glæde mig til weekenden. Jeg ville vågne glad lørdag og søndag morgen.

Så noget måtte laves om!

De fleste af os er (nogenlunde) gode til at organisere ugen og ugedagene, med mad, hentning, bringning, legeaftaler, fritidsinteresser og meget andet.

Men for mig har det i hvert fald hængt ift weekenden.

Det har vi i familien lavet om på.

Det har været en lille og egentlig både nem og hyggeligt ændring. Og som det jo er for de fleste af de ændringer vi laver i familien, hvis de bliver lavet og det føles nemt og hyggeligt, så er chancen for at det holder i længden meget større. (Men mere om det en anden gang)

Planen blev, min mand, vores to sønner og mig, kom hjem fra arbejde, skole eller klub….Vi havde alle 4 en times tid, til valgfri hygge og afslapning. Kl 17.00 mødes vi i køkkenet.

Der blev sat chips, drinks, sunde eller usunde snacks på bordet, og arbejdopgaverne blev fordelt, sådan lidt efter alder og præferencer. Når arbejdopgaver var fordelt gik vi i gang. Og mens vi ryddede op og gjorde rent, hørte vi højt musik, og når det blev lidt kedelig kunne vi holde en lille pause og snacke.

Den ene sønnike ordnede vasken på badeværelset, opvaskemaskinen blev tømt, den anden sønnike støvsugede, farmand satte vasketøj over (vi har vaskekælder så vi kan vaske to vaske af gangen..) Jeg tørrede støv af og hvad der ellers skulle ryddes op, det ryddede vi op…

På gode fredage havde jeg en suppe eller en lagsagne eller lignende i ovnen, på mindre overskudsdage fik vi take-away. Og på virkelig gode dage fik vi torsdag eller fredag bestilt fra Nemlig.com, så der altid var mad i køleskabet.

Så på ca 1 time eller måske lidt mere, fik vi ordret det meste af hjemmet, og bonussen var, at vi alle sammen hyggede os. Og der var kun lidt brok i ny og næ i krogene, men så var muligheden jo at hænge ud over drinks og chips, og så gik det alligevel.

Og nu tænker du måske, at det kan du aldrig få dine børn til, eller de er jo for små, men det er ikke hvor meget eller hvor lidt dine børn laver, der er afgørende. Det, der er vigtigt er at du får slået så mange fluer med et smæk…Du hygger med din børn og løser samtidig en masse to-does. Ren win-win

Og jeg kan love dig, at vågne lørdag morgen, til et rent hjem, et fyldt køleskab, næsten ingen vasketøj, det er noget af det bedste og det mest fantastiske at vågne op til.

 

Jeg er næsten begyndt at stå tidligt op om lørdagen, bare for at nyde roen og en kaffe inden familien vågner… Det havde jeg ikke lyst til for, for så vågnede jeg til en masse to does, og det er ikke sjovt…

Så sådan blev weekender igen weekender for mig, og bonussen for børnene var en gladere og roligere mor. Og når jeg nu skriver i datid og var, så skal de lige siges, vi gør det stadig og det fungere stadig.

Ha nogle skønne weekender ♥

KH Smilla

P.S. Ønsker du nemme tips til livet i familien, så kan du hoppe med på mit newsbrev.. så lander det direkte i din indbakke fra mig til dig.. Haps, jeg vil med..

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar