Tid til familien

Sådan optimerer du tiden i familien- uden at stresse mere!

Sådan optimerer du tiden i familien- uden at stresse mere!

Undersøgelse viser gang på gang, at det der er en af de største mangler i familien, det er tid. Tid til at få alt til at hænge sammen. Tid til børnene, parforholdet, træning og yoga, nærvær, samvær, alenetid, tid til at fordybe sig og læse, tid til at gøre rent og lave mad, tid til venner og familie.

 

Så når tid er en udfordring, hvad gør du så?

 

Du finder tid, du skaber tid.

 

Det kan faktisk godt lade sig gøre, det kræver bare, at du er lidt kreativ med din tid, og måske begynder at tænke i nye baner.

 

Det øjeblik hvor du begynder at slå to eller måske tre flyer med et smæk, så vil du opleve at du når meget mere, på den samme tid, og det uden at stresse. For vejen frem er ikke at bide tænderne sammen og løbe hurtigere, men at få brugt din tid, så du oplever at livet er skønt og at der er plads til alle de skønne og sjove ting i livet.

 

En af konsekvenserne ved, at der ikke er nok tid, kan være, at du aldrig når til det, der nærer dig, det der fylder dig op og det, der gør livet fantastisk.

 

Og det skal der laves om på!

 

Her kommer en række idéer til hvordan du slår flere fluer med et smæk..

 

  • Når børnene har skærmtid, eller fordyber sig i leg eller andet, ja, så har du selv tid til dig og til fordybelse. Måske bogen, der længe har ligget og ventet på at blive læst er klar til at blive taget frem…For at du nemmere kan slappe af, mens du holder pause/læser, så kan du evt. aftale med dine børn, at køkkenet skal ordnes inden skærmtiden går i gang. Du kan lave dig en lækker kaffe eller the, mens i sammen ordner køkkenet, så kaffen er klar, når alles hyggetid starter… på den måde hygger du og børnene hygger… Aftal med børnene, hvad i skal lave, når tiden er gået, så alle ved hvad planen er når skærmtiden er slut…

 

  • En del offentlige svømmehaller har varmtvandsbassin/spa, så når børnene er store nok kan du tage af sted med børnene, de hygger i det ”kolde” vand, men du nyder livet i spaen.. hvis du har mindre børn, der ikke kan være alene i vandet, kan du tage dem med i det varme vand og ligge og flyde rundt sammen med dem…

 

  • Du skal mødes med en veninde. Beslut dig for, at når vejret er til det, så henter I en ynglingsthe eller kaffe og tager den med på en hyggelig gåtur.. på den måde får du rørt dig og samtidig er du sammen med en veninde…

 

  • Det samme gælder træning eller yoga. Gør det til noget som du gør med en kær veninde. Det er ikke sikkert i får talt så meget sammen, men i er sammen og kan sludre mens i klæder om.

 

  • Hvis i som familie har vennepar, hvor både børn og voksne hygger og trives, gælder det bare om at ses så ofte, som det giver meing.. på den måde hygger i alle, i hjælper hinanden med maden, børn og hygge.

 

  • Tag børnene med ud i naturen evt med nogle venner til enten voksne 0g/eller børn. På den måde er i sammen og i får rørt jer.

 

  • Når du laver mad, så lav ekstra mad til fryseren også. Så kan du en anden dag smække benene op og læse din bog, i stedet for at bruge en time i køkkenet.

 

  • Indfør 30-45 minutters pause til alle, når i kommer ind af døren fra arbejde, børnehave, institution eller skole, hvor alle må lave det, de gerne vil eller har brug for; og det gælder også de voksne… Når tiden er gået kan i hjælpes ad med aftenmaden, lave lektier eller hvad der nu skal laves…

 

Husk at familien skal være fristed for alle, børn som voksne. Lav din egen liste og se hvor mange flere ideer du kan komme på.. skriv endelig dine ideer i kommentarerne, så kan jeg lave en endnu længere liste, som jeg så kan sende samle i et nyt skriv 🙂

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar