Er der mon ÉN rigtig måde at være forælder på?

Er der mon ÉN rigtig måde at være forælder på?

Vi har aldrig været så hårde ved hinanden og så skarpe, og til tider også både ubehagelige og grænseoverskridende i sproget overfor hinanden. Det kan mærkes. Og forældre går ikke forbi..

 

Vi peger fingre af hinanden, og havler folk ned. Dem, som spiser sukker, eller aldrig får sukker. Eller som afleverer børn i institution inden de er 1 år, eller beholder dem hjemme de første 5 år. Eller hvis vi samsover, eller hvis vi lader være. Hvis vi ammer i 3 år eller 6 mdr. Hvis vi ikke elsker vores børn 24/7. Hvis vi kommer til at råbe af dem…

Ja, hvis vi rækker ud og fortæller om det, der er svært i familien, kan vi risikere at blive trampet på.

Vi har brug for et mere reelt billed af, hvad der foregår hjemme i familierne, og det får vi først, når vi tør stille os op og fortælle, hvad der sker. Og ikke kun ligger flotte fødselsdagshilsener op til vores børn på FB.

SÅ lad os møde de modige forældre, der tør stille sig frem og fortælle, hvor udfordrende og svært det til tider kan være, uden et behov, for så at råbe tilbage: Jamen, så skulle du nok ikke have fået børn! For det har slet ikke noget med sagen at gøre…

Lad os slippe fokusset på, at der er en sandhed, når det kommer til familier og børn..

Der findes ikke en sandhed, og det øjeblik vi prøver at formidle vores egen sandhed, som den eneste, ja, så er vi på en mission, som hører ekstremisterne til.

Og det er meget af det, der sker i dag.. vi har en masse, der står og råber om deres sandhed, men de lytter ikke til dem, som de tænker, de gerne vil hjælpe, og er heller ikke interesserede i at prøve at forstå andres sandheder..

 

Så derfor. Der findes ikke en sandhed ift at være forælder. Der findes din. Og den er måske kun rigtig for lige præcis dig, og måske for ingen andre.. Og det er den du skal finde.

 

Kærlig hilsen

Smilla ♥

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar