Når familien ikke bliver, som du har drømt om!

Når familien ikke bliver, som du har drømt om!

 

De fleste af os havde inden vi fik børn en forestilling om, hvordan livet i familien ville blive..

 

Du så måske jer som familie gå ture fløjtende hånd i hånd, sidde og tegne hyggeligt ved bordet, børn der sagde Jaaa, når du spurgte: skal vi tage på tur. Hygge og snak ved aftensbordet.

 

Og ja, listen kunne blive lang.

 

For langt de færreste bliver familien, hvad vi havde forventet, måske mest fordi vi jo ikke aner, hvad vi går ind til, når vi får børn. Måske er der skrig og skrål, konflikter, larm og grædende børn, det meste af tiden…

 

Når familien ikke bliver den, som vi har drømt om, er det vigtigt, at vi får taget afsked med drømmen. Afsked med vores forventninger og forestillinger om, hvordan det skulle have været, afsked med det, der ikke blev..

 

Det kan opleves som en sorg, og det kan faktisk være en hjælp at deale med det, som en sorg. For en sorg skal tages hånd om, og ligesom når vi mister nogen, hvor vi på den ene eller den anden måde kan sige farvel, så er det nu tid til, at du siger farvel til dine billeder og drømme om, hvordan det skulle have været…

 

Og hvorfor er det nu så vigtigt? Jo, det er det, fordi når vi hele tiden går og længes, søger eller håber på, at det kunne være anderledes, ja, så mister vi livet her og nu, og vi bliver sat i venteposition og kan nærmest blive passificeret af det og livet glider os lidt forbi..

 

Det øjeblik du tager afsked, kan du give slip. Give slip på det der skulle have været..Når du gør det, vil du pludselig kunne se mere klar, og se hvad du egentlig har..

 

Måske har du ikke super hyggelige måltider, men måske har du børn, der tør være i følelser som vrede og tristhed.. Måske har du ikke hyggelige gåture, men måske har du børn, der kæmper for, det der er vigtigt for dem.. Måske har du mange konflikter, men du har børn, der ikke bare makker ret, måske har du larm og støj, men til gengæld er det aldrig kedeligt i din familie..

 

Og jeg kunne blive ved!

 

Det betyder jo ikke at vi ikke kan gøre noget, eller ændre på nogen af de vaner og mønstre vi har fået skabt i familien, for selvfølgelig skal vi det.. Vi skal bare starte med at sige farvel, så vi meget mere klart kan se hvad vi faktisk har…

 

P.S. Hvis du tænker, at du måske har en viljestærkt barn, så kan du finde ud af det her

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar