Lortemor

Lortemor!

Det er hårdt at være børnefamilie i dag, og det kan så nemt føles som vi er en Lortemor!

Det, at mange forældre opfatter det, som om det er hårdere at være en børnefamilie i dag, end det har været tidligere, skyldes flere forskellige faktorer.

En af dem er, at vi bliver holdt øje med fra mange forskellige sider, og vi kæmper en desperat kamp for at kunne leve op til alle de krav, vi føler, vi bliver mødt med fra skoler, institutioner, venner, eksperter, politikere, samfundsdebattører og alle de andre, der også har en holdning til, hvordan vi skal opdrage vores børn i dag.

Når man så oven i alt det andet nedsætter et opdragelsespanel og fra politisk hold siger, at det er i orden at blande sig i børnefamiliernes liv, bliver det også okay for alle mulige andre at blande sig i de valg, vi træffer i familien for og med vores børn. Kontrollen med os som forældre bliver endnu mere udtalt. Samtidig er forståelsen af, at vi skal yde, før vi kan nyde, begyndt at snige sig ind på børnefamilierne.

For vi skal være effektive, vi skal bidrage, og vi må ikke have dårlige perioder, hvor vi trækker os fra aktiviteter, fra arbejdsmarkedet og fra den fælles hverdag.

Det betyder, at mange forældre går rundt med kronisk dårlig samvittighed over aldrig helt at slå til. Også længere skoledage, besparelser af personale og nedprioriteringer af normeringer betyder, at både forældre og børn bliver presset fra flere sider.

Det er, som om vi skal have syndsforladelse og betale tilbage hele tiden, men vi må ikke hæve noget, og vi må i hvert fald ikke gå og hygge os uden at bidrage på flere forskellige parametre – lige fra et overordnet samfundsengagement til forældrerådet i børnehaven.

Det gør det alt sammen endnu sværere for forældre at finde vores egen vej, den, som passer til lige præcis vores familie.

P.S. Blogindlægget er et uddrag fra bogen: En vellykket familie – er sjældent særlig køn! Gennem bogen slutter du fred med dårlig samvittighed og finder din vej og din måde at være forældre på. Du kommer til at stå stærk i dig og bliver skarp på dine værdier og mavefornemmelse, så du kan slippe usikkerhed og tvivl på om du gør det god nok.. Din investering er 179 + porto.. Ja, tak, jeg vil gerne have bogen lander i min postkasse

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar