Hvad er brugbart at kunne som forælder?

Hvad er brugbart at kunne som forælder?

Det, at være forælder kan nogen gange føles som at skulle gå på line.. og i virkeligheden er det måske lige præcis det, det handler om som forældre.

 

Nemlig at finde en balance.

 

En balance mellem at sætte grænser, være til rådighed, være nærværende, dække vores børns fysiske og mentale behov, passe på os selv og vores fysiske og mentale behov.

 

Balancen mellem at være der for vores børn og samtidig være der for os selv.

 

Den balance kan være super udfordrende, og til tider oplever du sikkert at være der max for dine børn og for alle andre, for derefter udmattet at måtte trække dig for at være dér for dig selv.

 

Og måske lader du ikke ordenligt op, når du trækker dig fra familien, fordi du netop skammer dig over, at du bliver drænet og træt, når du er sammen med din familie.. Og efter noget tid er du igen til rådighed.. og sådan veksler du frem og tilbage. Og ingen af stederne føler du dig helt ok…

 

Men det er ikke fordi du bliver drænet af at være sammen med din familie. Det er fordi du bliver drænet og træt, når du ikke tager vare på dine grænser, ønsker, behov, ja DIG SELV!

Det er det, som dræner!

Men hvad nu hvis du fandt en vej, der betød, at det ikke var enten eller, men at det var både og.

 

Måden, hvorpå du kan være sammen med dine børn, men hvor du stadig har dig selv med, og hvor du er opmærksom på ikke at overskride dine grænser for at gøre din børn tilfredse. Og hvor dine børn får plads til at være lige præcis dem, der er, og hvor du samtidig giver dig selv lov og plads til at være den du er….

 

Når vi finder denne balance, om end det så kun er i små glimt, så er det, der hvor familien kan leve sammen, og hvor det føles let. Og let betyder ikke uden skænderier, konflikter, sure børn eller voksne. Let betyder, at vi ikke bliver drænede eller opgivende…

 

Så næste gang du oplever dig udfordret i familien, så kom hjem til dig selv og pas på dig, og find ud af hvor du har glemt at tage vare på dig selv, det sidste stykke tid. Og sæt i sving…

 

Få lavet din liste af det der nærer dig og fylder dig op, men hvor du samtidig kan være sammen med familien…Og lad din drænethed og opgivenhed være din hjælper til at finde ud af at du skal for en stund skal passe ekstra godt på dig selv!

 

 

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar