Hvad kan du lære af min gamle italienske svigermor?

Hvad kan du lære af min gamle italienske svigermor?

Jo, det skal ikke være en hemmelighed, at min svigermor mener og ved en hel del om forældreskabet, børneopdragelse, hvad børn har brug for, både mentalt og fysisk, og meget andet..

Det er jo som sådan meget fint, men kan selvfølgelig til tider (for mig som mor og familierådgiver) være en udfordring at skulle undervises i og lytte til.

Min vej i det, er at jeg ikke begynder at diskutere indhold med hende, for jeg ved jo, at vi alle søger de kilder, der kan bekræfte det, vi synes er rigtigt. Altså kan jeg altid finde nogen, som kan argumentere for, at det er det bedste med samsovning, men jeg kan også finde eksperter, der vil fraråde det..

Der, hvor jeg ofte synes, at det bliver kedeligt, er når vi deler det op i rigtigt og forkert.. når fortaleren for det ene, samtidig skal gøre det modsatte forkert. Så enkelt er det altså ikke, og selvom der så er nogen der i fællesskab kan juble over, at de gør det rigtige, så sidder der jo nogen og læser med og føler sig som fiaskoer. Specielt når vi taler ift børnefamilier.

Hvornår begynder vi at bruge det store felt midt imellem, hvor vi kan snakke om andet end samsovning eller børn på værelset fra 6 mdr, holde børn hjemme til de er tre eller i institution fra 7-17, aldrig skælde ud eller skæld ud er godt for børn, etc.

Der er så meget midt imellem.. børn i sengen en gang imellem, børn i institution fra 9-15, skælde ud en sjældent gang imellem….

Hvorfor starter jeg nu ud med min svigermor? Jo, fordi, at når vi så rejser ud i verdenen og møder andre, så bliver vi udfordret på vores rigtig og forkert, for de har jo helt andre normer og værdier.. og hvis diskussion altid går på at overbevise, så er vi fortabt.

Men hvis vi kan lytte for at prøve at forstå, måske ikke nødvendigvis for at ændre os, men for virkelig at forstå, hvad det er den anden siger og hvorfor det er vigtigt, så er vi kommet rigtigt langt..

Den eneste diskussion, jeg vil være fortaler for, som også er den jeg jævnligt tager med min svigermor, er at jeg ikke vil prøve at overbevise hende om, at det jeg gør er rigtigt, men jeg vil heller ikke være med til at blive gjort forkert, fordi hun er sikker på, at det hun mener og siger er den endegyldige sandhed..

Så lad os få noget fokus på det der ligger imellem rigtig og forkert!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *