En vellykket familie

En Vellykket Familie- hvad er det?

Emnet en vellykket familie optager mig meget. Hvornår er en familie vellykket..

Vi kan have et billed af at En vellykket familie er familien, som er ude og gå tur og går hånd i hånd og sludrer, eller de sidder ved bordet og alle spiser og siger at maden smager godt og hygger og hjælpes ad med at rydde af bordet, vel og mærke når alle er færdige. Børn der tegner og laver lektier, mens de fløjter. Forældrene er enige om opdragelse og samarbejder og skændes og diskutere ikke, når børnene er der. Forældrer der er evigt tålmodige og aldrig bliver vrede og hæver stemmen overfor børnene. Forældre som ikke kan få nok af deres børn og bare elsker dem herfra og til månen og tilbage igen..

Og jeg kunne godt blive ved. Men jeg tror at du er begyndt at kunne se det for dig. Det er det billed rigtig mange af os har af en vellykket familie.

Men det vil jeg gerne udfordre lidt.

Jeg tænker familie som vores frirum og som vores trygge sted til at øve os på livet.

Og hvad mener jeg så med det.

Hvis vi ikke skal have plads til at begå fejl i familie, hvor skal vi så begå dem og lære af dem. Hvis vi ikke må blive vrede og råbe nok er nok, hvordan skal vores børn så lære at sige fra, når de står overfor en i skolegården, som ikke stopper, når de pænt har sagt stop. Hvordan skal vores børn blive trygge ved livets store følelser, hvis det mest af alt handler om at få dem til at gå væk hurtigst muligt. Hvordan skal vores børn lære at være med alt det udfordrende og svære i livet, som er helt uundgåeligt, hvis vi forældre ikke viser når vi er udfordrede, triste eller pressede..

Jeg tror på at en vellykket også kan være en familie, hvor der bliver råbt højt, hvor børn bliver vrede og smækker med døren, hvor mor græder når hun er ked af det, hvor far lytter til det svære uden at have fokusset på at få det til at gå væk, hvor barnet holder på sit nej fordi det bare føles så evigt vigtigt, når søskende kommer op og slås, når der ikke er tålmodighed efter kl 21 og ja, jeg kunne igen blive ved..

Så derfor ser en vellykket familie ikke altid særlig køn ud. Store føleser i livet som glæde, sorg, lykke, vrede og smerte er ikke altid kønne at se på, men er en vigtig del af livet.

Jo mere vi kan give vores børn gaven at turde være med det svære med på livets vej, jo mindre udfordrende vil disse følelser være og vores børn vil ikke vokse op med at være så bange for at mærke livets op og nedture.

Det er det jeg tænker er en Vellykket Familie!

Ps. Vidste du at jeg eg skrevet en bog om det og om hvordan du får skabt den vellykkede familie for lige præcis dig. Bogen hedder En vellykket familie- er sjældent særlig køn!,.. gennem bogen finder du din egen stærke stemme og finder ro i at være den forælder du er…Din investering i at stå stærkt i dig som forælder er 179. Haps den her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar