Viljestærk og jul!

Den hårde glade juletid med dit viljestærke barn!

Nu er det december måned. Og december betyder hygge, glade børn, klippe-klistre, bagen kager, tage på julemarkeder og en masse andet julegejl…

Men ikke for alle!

Familielivet med et viljestærkt barn kan være en udfordring i løbet af året. Og mange får lige med hiv og sving det hele til at gå sådan bare nogenlunde. Andre opdager ikke, hvor meget du kæmper og hvor udfordrede i er i hjemmet. Måske føler du ensomheden i ikke helt at finde andre, der kæmper sådan i familien, for når du fortæller hvordan det er hjemme ved dig er der ingen, der forstår…

Men så kommer julen og december.

Så nu er der forventninger og masser af ting der skal nåes. Gaver der skal købes. Og ikke mindst har du sikkert et stort ønske om at december skal blive hyggelig for dig og dine børn.

Men børnene er ikke helt med på den idé.

Tivolituren går op i hat og briller. Når i prøver at bage kager bliver det mest af alt en kamp, mere end en fornøjelse. Klippe-klister bliver mere kasten med papir og sure børn, fordi saksen ikke vil, som de vil. Pakkekalenderen er børnene måske også utilfredse med, børn der bliver skuffede over ikke at få en rumraket i julegave og diskussionen om 4 æbleskiver til dessert kan være uendelig… Og jeg kunne desværre blive ved!

Nu skriver jeg ikke alt det her for at du skal miste modet, jeg skriver det så du ved, at du ikke er alene.

Du er ikke den eneste, der sidder om aftenen med tårer i øjnene kigger på andres billeder på de sociale medier af den hyggeligste december.

Jeg ved du gør så meget for dine børn, men jeg ved også, at dine børn ikke altid giver dig en medalje for det. Tværdigmod, så får du sikkert så mange grimme gloser og måske slag, så du bare tænker at dine børn er bedre tjent uden dig.

Men det er de ikke, og det du gør kommer de til at sætte pris på. De kan bare ikke lige nu!

Når alt det så er sagt, så er der en vigtig ting, at vi som forældre kan være opmærksom på i december måned..Når vi er forældre til viljestærke er øvelsen at VI finder hyggen, nydelsen og roen hos os og i os, og gør det der lader os op…

Så måske prøv i denne december at lave det jule-halløj, som du synes er hyggeligt, tag de steder hen, hvor du tænker, der er et hyggeligt julemarked. Gør tingene fordi du har lyst, og ikke for at gøre dine børn tilfredse. Din vigtigtste opgave er at holde dit bæger, i hvert fald halvt fuld, hvis ikke mere. Sådan så du kan stå i det du skal stå i med dine børn!

Pas godt på dig.

P.S. Og det kan du altsammen lære lige nu i Klub Viljestærk – Helle for Dig! Hvor du får styr på julen og december måde, og du bliver klædt på til at gå julen og december i møde med ro i sindet.. Lyder det ikke nemt?

Det er det også. Det handler bare om at vide hvordan.  Julefred for 149,- jeg vil med…

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar