Jeg kan ikke finde ud af noget, Mor!

Børn, der har en overbevisning, eller tænker “dårlige” tanker om sig selv..

Det kan være børn, der går rundt og tænker: ” mor kan bedre lide min storebror end mig”, “jeg har ingen venner”, “jeg kan ikke finde ud af noget”, etc..

Det, de fleste af os voksne gør i disse situationer, hvor barnet åbner op og fortæller det, er at vi ønsker, at deres smerte skal gå væk hurtigt muligt, og prøver derfor at overbevise dem om det modsatte..

“nej, mor kan da ikke li storebror bedre end dig, hvor kunne du dog tro det”, “jo, du leger jo engang imellem med Peter”, “Du er da meget god til at tegne” etc..

Hvis vi nu tør være i deres smerte med dem, uden at prøve at få den til at gå væk, så kan vi fx sige:
“Går du virkelig rundt og tænker, at jeg bedre kan lide din storebror. Det må godt nok være svært at skulle tænke sådan. Jeg vil være opmærksom på, hvad det er, jeg gør, som får dig til at føle sådan, for det er slet ikke meningen og det er slet ikke rart for dig, at du skal gå og tænke på det”

“Går du rundt og tænker, at du ikke har nogen venner? Det må godt nok være svært at gå at tænke på det helt selv”

“Tænker du, at der ikke er noget, du er god til? Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det, hvis det er sådan du går og tænker om dig selv”

Når vi virkelig lytter til vores børn og er nysgerrige på dem, så får vi så mange muligheder for at lære vores børn bedre at kende og vi får mulighed for at få et indblik i, hvad der sker inde i dem.

Samtidig får vores børn mulighed for sammen med en voksen at være nysgerrig på deres indre tanker og overbevisninger.

Så simpelt og stadig så svært.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *