Drænet hjemme, dårlig samvittighed ude!

Bliver du drænet hjemme, men har dårlig samvittighed, når du er ude?

Lige om snart holder du sikkert ferie med familien, og måske bliver den præcis, som du drømmer om. Eller måske ikke.
Måske føler du, at det er krævende at holde ferie med børnene og din partner og i stedet for at nyde ferien med familien, drømmer du dig langt væk til en øde ø eller et hotel, hvor du kan være dig selv med en bog eller en god ven. Alligevel ved du inderst inde godt, at det ikke hjælper at stikke af.

Jeg har selv været der, hvor jeg ikke kunne lade op derhjemme. Når jeg var hjemme, drømte jeg om at tage alene på café eller på ferie, men når jeg så endelig var afsted, blev det slet ikke, som jeg havde forestillet mig, fordi jeg følte skyld og skam over, at jeg ikke havde lyst til at være derhjemme. Så jeg tog hurtigt hjem igen, og den onde cirkel kunne begynde forfra.

Når vi bliver drænet af at være sammen med vores familie, får vi nemlig ofte også dårlig samvittighed, når vi tager væk fra dem. Så får vi ikke ladet op, når vi er væk, men går omkring tynget af skyld og føler os triste over, at familielivet ikke er, som vi drømte om.

Om du kan lade op eller bliver frustreret, når du er væk fra familien, afhænger ofte af måden, du tager af sted på. Flygter du fra familien, fordi du ikke kan finde ro og hygge dig derhjemme, så er der risiko for, at tiden væk fra familien bliver fyldt med dårlig samvittighed.

Hvis du derimod tager afsted fra et familieliv, du elsker, og som du glæder dig til at komme hjem til, så kan du meget bedre lade op, når du er ude.

Nu har jeg fundet ud af, hvordan jeg lader op hjemme med min familie, og jeg kan derfor med glæde tage væk, når jeg skal lades op på andre måder. Det kræver gode familieredskaber, bevidsthed om egne behov og sidst, men ikke mindst, at jeg husker at passe på mig selv, så jeg bedre bliver i stand til at passe på mine børn.

 

(OBS.. måske har du et viljestærkt barn?.. tag testen her)

1 svar
  1. Karina
    Karina says:

    Årh ha
    Jeg er kommet ind i en rutine hvor jeg gør alt hvad jeg kan for at tilfredsstille min mands behov for et rytligt hjem, og jeg når kun ca. Halvvejs ned 2 børn under 5 år hjemme. Så den der tid til at passe på mig selv derhjemme den forputter sig til at jeg sidder alt for længe oppe efter familien er i seng og jeg har klaret endnu en skovlfuld pligter. Det resulterer i for lidt søvn og igen mere vrede og irritation over alting og ingenting…. ville ønske jeg vidste hvordan det skulle brydes

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *