3 myter om det viljestærke barn!

3 myter om det viljestærke børn!

Rigtig mange har mange holdninger og meninger om de viljestærke og derfor er nogle af de mest gænse 3 myter om det viljestærke barn:

De er uopdragne

De viljestærke børn fungerer i de fleste tilfælde rigtigt fint i skolen, børnehaven, hos venner og bedsteforældre. De følger reglerne, har venner, er vellidt og er gode til at finde på og sætte i gang. De er nemlig blevet opdraget hjemme og de er kvikke børn. De ved godt hvordan de skal opføre sig, når de er på udebane.

Men de reagerer på larm, uretfærdigheder, utrygge rammer og omgivelser. Når børnene reagerer er det ikke fordi de er uopdragne. Det er fordi omgivelserne ikke er gode for dem, og det reagerer de på.

Og husk på, at alt de dit barn kan ude i den store verden, det har de lært hjemme hos dig..

De prøver grænser af det meste af tiden!

De viljestærke børn ved hvad der er vigtigt for dem. De ved, hvad de har brug for, og for det går de langt. De kæmper for det, der føles rigtigt og vigtigt. Omgivelserne kan opleve det som om, de søger grænser. De forsøger ikke at prøve grænser, presse eller manipulere, men kæmper bare bragt for det, der er vigtigt for dem.

Når de nu reagerer voldsomt i hjemmet, må det være fordi, der ikke er styr på det i hjemmet!

De viljestærke børn reagerer, der hvor de er trygge. For de fleste er det i hjemmet, hos mor og far. Forældrene bliver børnenes sikkerhedsnet. Hjemmet er hvor de føler sig trygge til at kunne reagere og ”læsse” af.. De viljestærke børn finder ud af at sluge en del kameler i løbet af en dag. De gør det mens de er væk fra forældrene. Når de så kommer hjem, eller for nogen er det, allerede fra det øjeblik, hvor forældrene henter børnene i institution og får øjekontakt, at de reagerer.

Børnene kan skifte fra det ene øjeblik til de andet, og gå fra at være blid og mild, til at være vred og voldsom. Det er ikke fordi du som forældre ikke har styr på det, tværdigmod. Det er fordi dit barn er tryg ved dig, og nu har en mulighed for at give slip og slappe af, og få læsset dagens lidt udfordrende oplevelser af..

(Hvis du vil tjekke om du har et viljestærkt barn, så hop videre til testen her….)

6 replies
 1. Helene rasmussen
  Helene rasmussen says:

  Det lyder helt som min store dreng på snart 10 år.
  Det hele lyder meget godt, men hvordan takler man det så som forældre når alle andre (skolen) mener det er fordi barnet er uopdragen og at barnet skal have hjælp hjemme (ifølge skolen)?
  Og hvad gør man som forældre for at hjælpe sit barn til at takke det så barnet ikke er så vred og voldsom hele tiden?

  Svar
  • Smilla Lynggaard
   Smilla Lynggaard says:

   Helene, ja, udfordringen kan være alt det der foregår udenfor hjemmet, og væk fra os forældre… Det korte svar er at støtte dem i at de er ok, som de er, mens vi samtidig hjælper dem og støtter dem i at kunne respektere de regler, der er i fx skolen.. Nogle gange er det ikke helt nok, og det kan også nogen gange være nødvendigt at finde en skole, der passer til barnet.. Men det er helt klart en udfordring..

   Svar
 2. Camilla
  Camilla says:

  Den med myten om at det er hjemmet den er gal med kan jeg desværre nikke genkendende til. Min datter har altid “lukket damp ud” når hun kom hjem og det har været ret voldsomt i perioder men jeg er blevet stemplet som hysterisk og en dårlig forældre når jeg har søgt hjælp til at håndtere hende. Jeg er blevet spist af med at hun blot spejlede mig så jeg skulle nok “kigge indad”. Det kom så vidt at min datter flyttede hjem til sin far fordi han -og statsforvaltningen-mente at det måtte være mine mangler som forældre det handlede om. Det var det-selvfølgelig-ikke..Til sidst fik vi allesammen heldigvis hjælp af en dygtig familiekonsulent og nu hvor min datter føler sig forstået er der endelig ved at være “ro på” og jeg er blevet bekræftet i at “min vej” er den rigtige-hun er en stærk pige på 10 med en meget stor vilje og selvindsigt og det nytter ikke at tryne hende/dominere hende gennem en streng opdragelse. Hun skal istedet guides og høres-og støttes i at bruge sin stærke vilje konstruktivt så hun ikke får skabt problemer for sig selv. Og så skal hun trænes i at det også er ok at være sårbar og have brug for omsorg og trøst nogengange… Tak for din blog-den giver SÅ mange svar

  Svar
 3. Christjna
  Christjna says:

  Hvor er jeg glad for at jeg har fundet denne blog.

  Min søn på nu 9 år har det meget vanskeligt i skolen og har altid haft udfordringer socialt.

  Hans far og jeg begyndte at køre en 7/7 ordning men hans far valgte desværre og flytte fra booælskommunen for et par år siden.

  Siden at 7/7 ordningen blev aftalt (uden on statsamtet) har min søn reageret meget følelsesladet og til tider voldsomt når han er hos mig og også i skolen. Han kan blive fysisk voldsom, tale meget grimt, smide med ting og blive sp gal og ked af det at ingen kan komme i nærheden af ham.

  Hans far har altid været meget intimiderende, råbende og verbalt ydmygende over for vores fælles barn.
  Når problemer så opstår så bliver jeg beskyldt for at være for blød, ikke sætte grænser nok, ikke aktivere nok eller bare dissideret ikke gøre nok i hverdagen. Hans far mener at jeg er “roden” til at det går som det går og jeg har efter mange år ladet mig manipulere til at tro at det er rigtigt!

  Jeg læser det her og finder fornyet energi. Nej dårlige forhold i mit hjem er ikke årsagen til at vores søn reagerer sådan og har gjort det i mange år. Han har altid været meget sensitiv og han føler sig helt klart tryg hos mig og kan udtrykke sine følelser, hvad end de måtte være.

  Tak for dette indlæg.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *