Har jeg fået fortalt, hvorfor jeg elsker de viljestærke børn?

Har jeg fået fortalt hvorfor jeg elsker de viljestærke børn?

 

Jeg ved det. De kan drive selv den allermest rolige, mindfulde og tålmodige forælder til vanvid.

 

De er insisterende. De finder på, de husker, de er kvikke, hurtige, tænker hurtigt, har altid et godt argument for, hvorfor de nu ikke lige skal ibad i dag, og hvorfor at det er meget bedre i morgen.

 

Og ja, for så ikke at tale om, hvor udfordrende det kan være ift til mad. Hvis maden ikke er den helt store tivoli-tur, ja, så gider de ikke bruge deres tyggetøj på at spise. Og ved sengetid kan det føles som et stort cirkus, hvor JEG SKAL LIIIIGE kan stå på i evigheder.

 

Så ja, I know..

 

Lige nu sidder du sikkert og tænker, hvorfor det så er, at jeg elsker dem?

 

Jo, det er simpelhen fordi, at de ved hvem, de er og de ved, hvad der er godt for dem, og de holder fast i det. De lader sig ikke reformere, de stiller sig ikke ind på rækken og marchere med de andre. De går egne veje. Nogen gange nogle besværlige bumpede veje, både for dem selv og deres omgivelser, men de går i den retning, det føles og mærkes ok for dem.

 

De udfordrer alle regler og rammer, og et svar med et ”vi plejer” til de viljestærke barn, går simpelhen ikke. For den køber de bare ikke.

 

Derfor bliver vi nødtsaget til at tænke en ekstra gang, når vi har med de viljestærke børn at gøre. For de udfordrer os på, om man ikke bare kan starte med desserten, og om computerspil ikke kan være lige så godt, som at gå håndbold, og hvorfor de ikke må ligge i dobbeltsengen i stedet for at ligge i den dårlige seng, og hvorfor de ikke bare kan blive oppe om aftenen, når de nu ikke er trætte..

 

Ja, nu bliver du måske helt træt…

 

Men ved du hvad? Vi får simpelhen den fineste mulighed for at tænke lidt over tingene, og måske sammen med vores børn at starte med desserten, og måske give lidt slip på de stramme regler ift computerspil…

 

Så derfor elsker jeg de viljestærke børn og brænder for, at de får lov til at være dem selv, for de er så fantastiske, og jeg er helt overbevist om, at det er fremtidens statsministre, ledere, iværksættere og chefer vi har med at gøre..

 

Og ja, de er en mundfuld og en udfordring og til tider meget besværlige at have med at gøre.

 

Men de er stadig fantastiske ♥

 

Kærlig hilsen Smilla

P.S. Min bog kan du fåes som lydbog: Slut fred med dit viljestærke barn og dig selv! Se mere her LYDFIL

Ønsker du at skrive dig op på mit nyhedsbrev -->
Har du mon et viljestærkt barn? Skriv dig op her og find ud af det!
Vi hader spam. Din email vil selvfølgelig være i sikre hænder hos os.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *